LIGAKAMPIOENSCHAP JUNIORS 2012

Zoals bijna ieder toernooi begon ook dit toernooi met de nodige problemen wat betreft inschrijving, in de verkeerde groepen, deelnemers die ingeschreven waren maar niet aangesloten,  dubbele inschrijvingen en zo voort wat dan ook nog eens leidde tot de spreekwoordelijke vertraging van de start van het toernooi.  Met een helpende hand van één van de ouders, waarvoor dank en de nodige inzet lukte het dan toch om de opgelopen vertraging beperkt te houden tot een dikke 15 minuten.Tot aan de 5de ronde was Sander Larsen niet weg te slaan van het eerste bord.

 

Ligakamp 2012

  In die ronde viel hij echter op Emile Boucquet die het vandaar van hem overnam en zowel het toernooi als de titel van kampioen bij de -20 niet meer zou afstaan.

Bij de -18 jarigen was het Josse Chaerle (Ieper) die  zich onverwacht bij de kopgroep kon plaatsen en met 1483 elo de veel zwaardere kleppers als Sander Larsen,

Emiel Boucqeut verdiende eindoverwinnaar
  

Sarah

Sarah Top meisjes kampioene bij de -18

Sarah Top (Poperinge) die enkele 
jaren mee draait aan de top werd
in dezelfde categorie verdienstelijk
kampioene bij de meisjes

zij het in dit geval enkel met de  weerstandpunten  kon voorgaan. 
Een toch niet geringe

prestatie van de slechts 15 jarige Josse 

Josse
Josse Chaerle met slechts 1483 elo speelde mee aan de top
 
 Sander In het toernooi bij de -16, -18 en 20 jarigen werd Sander Larsen van het Trouwe Paard Oostkamp toch nog verdienstelijk derde en daarmee bij de -16 jarigen toch nog de West-Vlaams Kampioen. Proficiat Sander.
   
 Bij de -14 jarigen was althans op het einde de spanning veel minder groot, Jannes Carpentier  van de Ieperse schaakkring was duidelijk voor alle anderen een maat te sterk. Hij won al zijn partijen en moest zelfs nergens een gelijk spel toestaan.  Milan Qvick en Jacob Strobbe bleven respectievelijk anderhalf en twee punten achter op de kampioen bij de -14.
Proficiat Jannes en doe zo voort!
Wat de toekomst betreft zal het bij ons in West-Vlaanderen misschien ontbreken aan kwantiteit maar in geen geval aan de kwaliteit.

JannesJannes won al zijn partijen zonder een gelijk spel te moeten toestaan.

 

  

Linde

Linde Van Loo kampioene bij de -14

In die zelfde categorie werd verdiend kampioene bij de meisjes Linde Vanloo.
Al hoewel nog steeds weinig meisjes de weg naar het schaken vinden is er al duidelijk een kentering ten goede begonnen
  
Bij de -12, werd Sofie Huttl van de schaakkring Ieper met 9 op 9 kampioen. Dit bracht bij heel wat mensen veel vreugde, niet in het minst bij de papa van Sofie,  bij Christiaan de voorzitter van Ieper en mezelf. Om maar te zeggen hoe sterk Sofie speelde, Jaron kampioen bij de jongens moest anderhalf punt aan haar toestaan. Sofie proficiat en doe zo voort!
 Sofie
Sofie Huttl kon bij de jongens haar mannetje staan en het toernooi in haar categorie met 9 op 9 aan haar palmares toevoegen
Jannes
Niet tegen staande Jaron kampioen bij de jongens was moest ook hij de duimen leggen voor Sofie.  
 Jaron Qvick werd kampioen bij de jongens. Veel punten moest hij ook niet toegeven slechts één aan Sofie en één gelijk spel wat hem wel de toernooi titel koste.
  
Yari Coucke, vorig jaar Belgisch kampioen, Vlaams kampioen,West-Vlaams kampioen bij de -8 jarigen en nu dit jaar terug onbetwiste kampioen van West-Vlaanderen bij de -10 jarigen. Wat valt er nog meer te zeggen behalve dan dat dit een natuurtalent van het puur logisch denken is en een toekomstige speler die het hopelijk het schaken in Belgie naar hogere regionen kan brengen.  
YariYari Coucke zoals vorig jaar terug met de titel gaan lopen.
Kitana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kitana Cottenjé voor de eerste keer deelnemen en direct met de titel gaan lopen
In dezelfde categorie -10 maar dan bij de meisjes was het ook al een talent die,  niet tegen staande zij voor de eerste keer deelnam, kon doorstoten naar de titel. Proficiat Kitana doe zo voort!
  
 Bij de  -8 jarigen deed een nieuw talentje zijn intrede en dat beloofd als je weet dat het de eerste keer dat die deelneemt,  je ook weet wie de vader en zijn oom is en dan nog direct naar het hoogste schavotje doorstoot. Om niemand langer dan nodig nieuwsgierig te laten,  het betreft hier niemand minder dan Jarid Piceu. Met vader Kurt die dicht bij de 2100 elo zit en oom Tom die er 2400 van deze op zijn naam heeft staan zit West-Vlaanderen wat de toekomst betreft er echt niet zo slecht voor.
Jaron 
 
alle Kamp
  Op de keeper beschouwd zit Vlaanderen en West-Vlaanderen in het bijzonder er helemaal niet zo slecht voor wat de kwaliteit betreft, enkel de kwantiteit moet omhoog en in het bijzonder bij de meisjes dan, maar met een dynamisch bestuur, bijzonder veel inzet en zoals je hier ziet geflankeerd door Liga en VSF moet dat in de toekomst ook nog wel lukken.
Winnen is belangrijk dat zal niemand ontkennen, maar deelnemen oneindig veel meer. Daarom, proficiat aan alle kampioenen en mijn dank aan alle deelnemers.

                                                                        De Jeugdleider,

Nog enkele wetenswaardigheden:
In totaal waren we met 67 deelnemers als volgt verdeeld:
Bij de -20 geen enkele deelnemer
Bij de -18 met   6 deelnemers
Bij de -16 met 14 deelnemers
Bij de -14 met 18 deelnemers
Bij de -12 met 14 deelnemers
Bij de -10 met 11 deelnemers
Bij de   -8 met   4 deelnemers
We hebben ontvangen 67 x 5 = 335 euro aan deelname recht
We hebben voor 536 euro aan prijzen aangekocht, t.t.z. 8 euro per deelnemer.
Er werd voor 133 euro aan bekers aangekocht.